onsdag 27 juni 2012

Baka egna cupcakes till kvällsfikat

Att göra sina egna cupcakes är både kul och enkelt. Och snabbt går det att göra själva kakan. Här kommer ett bra grundrecept på muffins/cupcakes. Använd den fyllning du vill tex. bär, frukt, choklad. Receptet kommer från recept.nu  och kan hittas här.

Så här gör du:

Färdigt på: 20 min
Grundrecept
100gsmör2stekologiska ägg1.5dlströsocker1tskvaniljsocker2dlekologisk mjölk 3%1stcitron, skalet4dlvetemjöl2tskbakpulver1nypasalt

1. Grundrecept
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Eget tips: I bland använder jag bara muffinsplåten utan pappersformar. Då brukar jag smöra plåten, då faller muffinsen lättare ut utan att gå sönder.

 Foto: recept.nu


Nu kommer vi till det roliga, nämligen frostingen och slutligen dekorationen. I butiken finns en massa olika fina dekorationer att använda eller varför inte använda ätbara, fina blommor eller bär. Om du använder blommor, tänk på att enbart dekorera så många som du tror äts upp under dagen, de brukar inte vara så jättefina dagen efter.

Receptet på Cream cheese frosting kommer också från recept.nu. Receptet hittar du här

Färdigt på 10 minuter:                              
60gmjukt smör5dlflorsocker1tskvaniljsocker1mskfärskpressad citron, saften100gPhiladelphiaostNågra droppar valfri karamellfärg
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

Fina former är alltid roligt att använda när man bakar cupcakes. Lykka.se har många fina, inte bara till cupcakes för 49:- Här är några av mina favoriter:
Lykka.se har även muffinsplåtar och ett stort sortiment roliga redskap för bakning.
Foto: Lykka.se


Foto: Lykka.se
1 kommentar: