fredag 31 augusti 2012

Helgens lunch: kantarellpasta - recept

Nu när skogarna är fulla med svamp (har hittat riktigt mycket kantareller i år) tänkte jag passa på och inte bara frysa in allt utan laga en smaskig kantarellpasta. Receptet har jag hittat hos recept.nu där receptet även finns i utskriftsvänlig variant för den som är intresserad.


Papardelle med svamp

Antal portioner: 4
Ingredienser
240gpappardelle
5dlkantareller (gula och tratt-)
1gul lök
2msksmör
1tskgrönpeppar
1/2tskrosépeppar
1/2tsksvartpeppar
2tomater

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
2. Borsta och ansa svampen. Skala och hacka löken fint. Lägg svampen i kall panna och hetta upp. Låt fukten dunsta bort, lägg i smör och fräs svampen. Krydda med grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar. Ta upp svampen.
3. Fräs löken i smör och blanda ner svampen. Blanda sedan med den nykokta pastan och servera genast.

Verkar jättelätt att göra men jag funderar på om inte lite grädde eller creme fraiche och lite färska kryddörter kunde piffa upp rätten ytterligare. Och varför inte lite färskriven parmesan. Mums!

Foto: Recept.nu


1 kommentar: