onsdag 12 september 2012

Flygande Jakob - recept på den smaskiga 70-tals klassikern




Flygande Jakob är otroligt gott och det är en rätt som går hem hos alla åldrar. Väldigt lätt att laga är det också. Jag brukar använda Pelle Johanssons recept från recept.nu. Bara att koka ris till. En god grönsallad till är aldrig fel. Glöm inte discomusiken för en riktigt härlig 70-tals stämning!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.


Här är receptet:


Antal portioner: 4
 Färdigt på: 30 min


Ingredienser

3 dl mellangrädde
dl chilisås
dl jordnötter
st grillad kyckling
1 paket bacon
st banan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
3. Skala och dela bananerna på längden.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.

Foto: recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar