torsdag 20 september 2012

Recept på blomkålssoppa

Solsemester - 728x90



En god blomkålssoppa passar bra som lunch eller middag med ett gott hembakat bröd till. Att göra sin egen soppa är väldigt enkelt och blir bra mycket nyttigare än många köpta varianter som innehåller tillsatser och annat. Dessutom finns det nu svensk blomkål till mycket bra priser i butikerna så varför inte prova. Det här receptet är Leila Lindholms och finns på Recept.nu.

Leila har löjrom och skivad salladslök på sin soppa, själv brukar jag variera med baconkrisp, hyvlad parmesan eller en liten skvätt tryffelolja.

Antal portioner: 10 Färdigt på: 30 min

Ingredienser
msk olivolja
st vitlöksklyftor
st purjolökar
500 potatis
700 blomkål
1.5 mjölk
dl matlagningsgrädde
st hönsbuljongtärningar
msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
löjrom till garnering
salladslök, skivad, till garnering

Gör så här

1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.
3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
4. Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar