tisdag 25 september 2012

Recept på carbonara med kantareller





Denna höst har jag plockat enorma mängder kantareller. Frysen är nu så full att det knappt finns plats för ett frimärke så jag är på jakt efter bra recept där kantareller ingår så jag kan använda all svamp jag plockat. Här är ett bra recept från alltommat.se. Det går även bra att byta ut kantarellerna mot annan svamp, varför inte karl-johan eller champinjoner?

Foto: alltommat.se


Ingredienser

Spagetti carbonara

400 g spagetti
1 st bacon, (140 g)
1 st gul lök
300 g kantareller
100 g ärter, frysta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 st äggulor
0,5 dl bladpersilja, strimlad

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
2. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Stek lök och svamp i fettet efter baconet ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar.
4. Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs. Strö över persilja och servera spagettin med rå äggula. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar