måndag 3 september 2012

Recept på ugnsbakad lax med sweet chili

Matdagboken.se - Vi hjälper dig hålla din diet!



Ugnsbakad lax med ett knaprigt täcke av sambal oelek, cashewnötter, vitlök och lime. Visst låter det gott? Lax är dessutom nyttigt och fungerar väldigt bra att krydda på olika sätt. Funderar på att servera potatismos, som jag älskar, till istället för ris. Receptet kommer från recept.nu där du också hittar en mer utskriftsvänlig version. Det verkar väldigt enkelt och är klart på 30 minuter. Det här får bli morgondagens middag. Här är receptet:


Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min

Ingredienser

bitarlaxfilé
0.5 tsk salt
50 smör
0.5 dl ströbröd
dl grovhackade cashewnötter
0.5 tsk sambal oelek
st vitlöksklyfta
st lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och saft från limefrukten.
4. Bred över blandningen på laxen. Stek i ugnen i 20–30 minuter. Servera med ris.





Foto: Recept.nu





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar