måndag 24 september 2012

Så gott med amerikanska pannkakor - recept

Forma Skaparglädje



Amerikanska pannkakor blir högre och fluffigare och mer matiga. Jag brukar steka dem i en plättlagg så blir de runda och fina också. Jättegoda till helgfrukost med stekt bacon, stekta prinskorvar och äggröra.
Eller varför inte som lunch eller ett kraftigare mellanmål. Allt beror på vad man serverar till. Men frukt och bär smakar alltid underbart till.
Detta recept har jag tagit från alltommat.se


Ingredienser

Amerikanska pannkakor

50 g smör
3 st ägg
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl, (300 g)
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
Tillbehör
2 dl crème fraiche
färska bär, t ex jordgubbar
lönnsirap

Tillagning

1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med ägg och mjölk.
2. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner dem i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila ca 10 min.
3. Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme. När du börjar se bubblor på ovansidan är det dags att vända. Det går även bra att steka dem i plättlagg, då håller de formen bättre.
4. Håll pannkakorna varma i ugn tills alla är färdigstekta.
5. Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fluffig. Servera pannkakorna med vispad crème fraiche, jordgubbar och lönnsirap


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar