måndag 1 oktober 2012

Recept på busenkel kassler- och broccoligratäng





Ibland har man vaken tid eller lust att fixa och dona vid spisen. Här har jag ett recept på en snabb och enkel kassler- och broccoligratäng som är riktigt god. Jag brukar använda en ost med lite starkare smak typ Västerbotten och använder gärna mer ost. Receptet kommer från Kokaihop och receptet är ursprungligen taget från Hemmets veckotidning 36/08.


INGREDIENSER

2 portioner/st.

300 gram broccoli
100 gram kassler

Gratängsås
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 nypa salt och peppar
1 dl lagrad riven ost

GÖR SÅ HÄR
  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Koka broccolin 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i en ugnsform. Strimla kasslern och lägg i formen med broccolin.
  3. 3. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull, sjud under vispning ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar, rör i osten. Häll såsen över kasslern och broccolin, gratinera i ugnen ca 15 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
Serveringsförslag: Kokt potatis




Foto: Bighappy, Kokaihop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar