måndag 8 oktober 2012

Recept på ciabatta från Hela Sverige bakar





Jag följer Hela Sverige bakar i Sjuan slaviskt och i torsdagens program var utmaningen att baka ciabatta efter domaren Johan Sörbergs recept. Älskar ciabatta så detta måste testas. Receptet innehåller både surdeg och vanlig jäst. Att baka surdeg har jag ännu inte provat på så det blir spännande. Receptet har jag hittat hos Recept.nu


Ingredienser
300 Levain/Vetesurdeg
360 vetemjöl
220 vatten
20 olivolja
10 salt
10 g jäst-färsk

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till en lös men smidig deg.
2. Lägg degen i en bunke som är oljad med oliv olja. Låt vila 20 minuter.
3. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen & lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.
4. Häll lite olivolja på bordet, häll ut degen, vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken låt vila 20 minuter.
5. Mjöla bordet och häll ut degen på bordet. Dela degen i 10 bitar.
6. Lägg degbitarna på plåten.
7. Jäs i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.
8. Grädda gyllenbruna i cirka 10-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar