tisdag 9 oktober 2012

Recept på Per Morbergs svampsoppa - värmande en kylig dag

Jag har plockat enorma mängder svamp denna höst som jag berättat om förut. Och mer blir det, säsongen är långt ifrån slut. Svampsoppa är så gott och värmande en kylig dag. Här har jag hittat underbare Per Morbergs recept på svampsoppa. Varför inte servera med ett gott hembakat bröd till? Receptet kommer från Recept.nu


Foto: Recept.nu



Ingredienser

rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp)
dl grönsaksbuljong
d lvispgrädde
st gul lök
Salt och peppar
0.5 st citron

Gör så här

1. Hacka löken fint, sautera den i en kastrull.
2. Lägg i svamp och fortsätt sautera tills vattnet kokat bort.
3. Häll i buljong och grädde.
4. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa din svampsoppa, smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft
5. Om du vill ha en tunnare svampsoppa, späd med mjölk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar