måndag 1 oktober 2012

Recept på urgod New York cheesecake med blåbär




Jag älskar både blåbär och cheesecake så detta recept är helt i min smak. Att receptet sedan även innehåller vit choklad gör inte det hela sämre. Mums!
Receptet kommer från suveräna Leila Lindholm och finns på recept.nu för den som vill ha en mer utskriftsvänlig version.

Ett litet tips bara: När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Ingredienser


300 digestivekex
150 osaltat smör
dls trösocker
dl majsmjöl
tsk vaniljsocker
600 Philadephia
2.5 dl kesella 10%st ägg
dl vispgrädde
200 vit choklad (gärna med citron/limesmak)
dl frysta blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. 

Foto: recept.nu



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar