onsdag 14 november 2012

Recept på ljuvlig souvlaki på fläskfilé




I går testade jag ett för mig nytt recept på souvlaki på fläskfilé och det var så underbart gott. Lättlagat är det också. Jag marinerade min fläskfilé i ca 5 timmar men det fungerar lika bra att lägga köttet i marinaden på morgonen och förvara i kylskåpet till kvällen och laga till den då. Receptet kommer från recept.nu

Foto: recept.nu


Ingredienser

1 st fläskfilé i munsbitar 

1.5 msk torkad mynta 

1.5 msk torkad oregano 

1 st citron, pressad 

0.5 dl olivolja 

5 st vitlöksklyftor, pressade 

salt, svartpeppar, lite socker 

Gör så här

1. Blanda ihop allt, helt enkelt, och ställ det kallt medan du fiffar med allt det andra .Är du riktigt duktig gör du detta på kvällen och låter bitarna marineras över natten, då når du himmelska höjder. Men 20 minuter är bättre än ingenting!
2. När allt marinerat klart, grillar du bitarna rätt av på grillspett. Om det inte är grillväder försteker du
dem lite knapriga i stekpannan, för att sedan låta dem bli färdiga i ugnen (på 200 grader). Så behöver du inte steka så att hela huset luktar grilltajm.

1 kommentar: