måndag 5 november 2012

Recept på morotskaka med citrontopping




Morotskaka är så gott och med en citrontopping blir det helt underbart. Här är ett jätteenkelt recept från boken Sötebröd från Brunkebergs bageri, som jag hittat hos recept.nu

Foto: recept.nu

Ingredienser

Kaka
st ägg
675 strösocker
475 neutral matolja
480 vetemjöl
15 bakpulver
bikarbonat
10 salt
10 kanel, malen
200 morötter, rivna
Citrontopping
125 smör, rumstempererat
125 färskost av Philadelphiatyp
150 florsocker
25 vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt.
2. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
3. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
4. Vänd till sist ner morötterna och blanda försiktigt men väl.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smöra papperet och formens kanter.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme i 30–40 minuter.
7. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig – känn efter med en sticka.
8. Låt kakan svalna i formen.
9. Vänd upp kakan på ett fat eller en skärbräda.
10. Citrontopping
Blanda alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm och bred den på kakan.



1 kommentar: