tisdag 4 december 2012

Recept på ost- och kasslerfylld cannelloni






I mina lokala matbutiker har det funnits bra erbjudanden på kassler ganska ofta den senaste tiden. Så här har jag hittat ett recept på goda ost- och kasslerfylld cannelloni. Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat. Perfekt att ta med i lunchlådan. Receptet är för 4 personer men kan lätt dubblas och frysas in.


Ingredienser

2 stpurjolökar
3 dlvatten
1 stkött- & grönsaks-buljong, tärning
400 gkassler
250 glasagneplattor, färska
1 msksmör
2 dlcrème fraiche, lätt
3 msksenap, skånsk
100 gost, gärna cheddar, riven, vällagrad

Tillagning

1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.
2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.
3. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar