tisdag 4 december 2012

Underbart på dessertbordet Mr. Snowmans Devils food cake





Den här underbara chokladkakan kommer definitivt att finnas med på julens dessertbord. Receptet har jag hittat på Leila.se. Smaskigt värre! Jag har hittat vitt snöstjärneströssel i min matbutik som jag tänker dekorera tårtan med också, tror det blir fint.

Foto: Leila.se


  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk 3%
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Vit chokladfrosting
  • 400 g vit kvaltitetschoklad
  • 400 g philiadelphiaost
1.   Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2.   Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3.   Rör ner smält smör och sirap.
4.   Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
5.   Vänd försiktigt mjölblandningen i äggsmeten för hand och tillsätt mjölken.
6.   Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
7.   Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
8.   Grädda i mitten av ugnen, i cirka 15 minuter. Prova med sticka (det är viktigt att inte övergrädda bottnarna, då blir tårtan torr…).

Vit chokladfrosting
  1.  Smält den vita chokladen i ett vattenbad (i en bunke av emalj över en kastrull med lite kokande vatten).
  2. Låt chokladen svalna någon och rör sedan ihop den med philadelphiaosten.

Tips!

Använd en liten palett när du brer på frostingen på tårtan så blir det mycket enklare att arbeta. När man gräddar bottnarna i tre olika formar så får man en helt annan höjd på tårtan än om du skulle grädda den i 1 form och sedan dela botten i 3 delar. Detta är tricket för höga fina amerikanska tårtor….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar