måndag 24 juni 2013

Recept på dillpotatissallad med gravad lax och stenbitsromkräm

Nu när vädret är så härligt vill jag inte stå för länge i köket utan vara ute och njuta av solen. Men äta bör man och gärna gott. Här är ett recept som är alldeles perfekt. En liten stund i köket och fram dukas en underbar måltid. Receptet kommer från Alltommat

Foto: Alltommat






Ingredienser, 4 portioner



800 gsmå färskpotatisar
1 strödlök
salt och peppar
1 mskvinäger
3 mskolivolja
0,5 dlgrovhackade dillkvistar
Kräm:
3 gcrème fraiche
1 dlmajonnäs
1 dlkörvel, finhackad
1 burkröd stenbitsrom
salt
peppar

Till servering:

8 sttunna skivor gravad lax

Tillagning

1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter.
2. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg löken i en skål, salta, peppra och blanda den med vinägern och oljan. Vänd ner potatisen delad i mindre bitar. Strö över dillen.
3. Blanda crème fraiche, majonnäs och körvel. Vänd ner rommen. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera potatissalladen med gravad lax och kräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar