måndag 3 juni 2013

Recept på enkel och jättegod rabarbersaft

Nu växer rabarberna i min trädgård så det knakar. Och vad kan passa bättre än att göra jättegod rabarbersaft. Receptet är väldigt enkelt och man slipper onödiga tillsatser. Sockret i saften arbetar man snabbt bort när man pysslar i trädgården. Receptet kommer från alltid lika fantastiska Leila Lindholm och finns i utskriftsvänlig version här

Foto från Recept.nu

Färdigt på: 1h 25 min
Ingredienser
1 kg rabarber 1.5 l vatten 4.5 dl strösocker 1 st citron, saften 



Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Receptet ger cirka 3 liter.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar