tisdag 18 juni 2013

Recept på fetaostfylld kycklingfilé med bacon

Jag älskar fetaost och skulle nog kunna äta det varje dag. Här är ett busenkelt recept där kycklingfiléerna är inlindade i bacon vilket ger en god smak och dessutom gör kycklingen härligt saftig. Receptet kommer från Våfflansson på Kokaihop och är en riktigt bra rätt att bjuda på när man är flera.

Foto: Våfflansson, Kokaihop



INGREDIENSER

 portioner/st.
4 st kycklingfiléer
2 paket bacon
1 paket fetaost (hel bit)
1 burk creme fraiche paprika & chili
1 burk creme fraiche
 chilikrydda
 salt & peppar
 färsk basilika

GÖR SÅ HÄR


  1. 1. Snitta upp filéerna & fyll dom med smulad fetaost. Krydda & linda in i bacon. Stek i lite smör så de får fin färg
  2. 2. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Rör ihop creme fraicherna med hackad färsk basilika & häll sedan över filéerna. Stek i ugn på 225 grader i ca. 40 min. Smula över lite fetaost innan servering. Kolla filéerna ibland för att ha koll på om de är färdiga.
  3. 3. Passar till det mesta! Tex potatisgratäng, klyftpotatis, ris, råstekt potatis mm mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar