söndag 2 juni 2013

Recept på pasta med fläskfilé, mozzarella, tomat och basilika

Fläskfilé säljs ofta till bra pris i livsmedelsaffären så varför inte festa till det med det här goda receptet. På kokaihop.se har jag hittat receptet från Mamma Mat. Enkelt att göra och smaskigt både till vardags eller till fredagsmyset.

Foto: Mamma Mat hos kokaihop.se


INGREDIENSER

 portioner/st.

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.
  2. 2. Stek fläskfiléskivorna i maragrinet tills den fått fin färg på båda sidorna.
  3. 3. Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
  4. 4. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma.
  5. 5. Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
  6. 6. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar