måndag 24 juni 2013

Recept på supergod och enkel rosépepparlax

Lax hör sommaren till och här har jag hittat ett supergott och enkelt recept som det är svårt att misslyckas med. Receptet kommer från GOE från Kokaihop Rätten är lätt att utöka så det är perfekt när det kommer många.

Foto: GOE Kokaihop




Senap webbyrå




INGREDIENSER

 portioner/st.
0,8 kg laxfilé
0,8 msk rosépeppar
0,2 tsk vitpeppar
0,4 dl socker
0,2 dl salt
4 cm purjolök
0  citron till garnering
Romsås till fisk:
1,6 burkar crème fraiche, á 2,5 dl
0,8 dl hackad dill
0,8 dl hackad gräslök
0,8 burkar stenbitsrom


GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa laxen. Rör ihop allt till såsen och ställ kallt.
  2. 2. Krossa pepparsorterna i mortel.
  3. 3. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på laxen.
  4. 4. Lägg plastfolie på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt.
  5. 5. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.
Serveringsförslag: Kokt färskpotatis (om så är möjligt), romsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar